De lekkerste kruiden voor je gehakt gerecht!

Gehakt kruiden

 

Als u ooit in een Aziatisch restaurant bent geweest, hebt u ongetwijfeld het onmiskenbare aroma van gember en knoflook geroken. De kenmerkende smaakcombinaties in deze keukens worden vaak toegeschreven aan het gebruik van een aantal kruiden. Er is met name een kruid dat bekend staat als "Gojibes" en dat in de Chinese, Japanse en Koreaanse keuken veel wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Vanwege zijn uiterlijk wordt het ook wel rode dadel of zoete wolfsbes genoemd. In feite betekent "Gosui-gwa" (고수이가 of ก้อซกอ) in het Koreaans "lekker smaken" of "goed ruiken" omdat de gewone mensen die geur associëren met lekker eten. Gehakt kruiden is een belangrijk onderdeel van het koken van gehakt. Het geeft gehakt een unieke smaak en maakt het een lekker gerecht. Uiteraard zouden lekkernijen als dol sot bimimbap (rijst met gemengde groenten), kimchi jjigae (kimchi stoofpot), bulgogi (in sojasaus gemarineerd rundvlees) en gimbap (rijstrol met groenten en vlees erin) niet zijn wat ze zijn zonder dit ingrediënt!

Wat is Goji bes?

Goji bessen zijn een soort kruid dat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken, vooral in China en Korea. Het maakt deel uit van de Chinese kruidengeneeskunde en wordt ook beschouwd als een superfood vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.

Het zijn kleine paarszwarte bessen die rond van vorm zijn en een zure smaak hebben. Ze worden vooral geteeld in China, Japan en Zuid-Korea.

De bessen zijn rijk aan antioxidanten en hebben talrijke gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de immuniteit, het voorkomen van ziekten en het behandelen van een aantal gezondheidsaandoeningen. Deze omvatten diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en hartziekten.

Voordelen van Goji bessen

  • Verbetert de gezondheid van het hart – Goji bessen hebben een hoog gehalte aan polyfenolen waarvan is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen en het risico op hartziekten verminderen. Ze bevatten ook vitamine C en E, essentiële mineralen die het immuunsysteem versterken en het risico op bepaalde ziekten voorkomen.
  • Versterkt het immuunsysteem – De hoge niveaus van antioxidanten in de gojibessen voorkomen oxidatieve stress die in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op chronische ziekten. Het verbetert ook de immuniteit door de productie van antilichamen in uw lichaam te verhogen.
  • Voorkomt kanker – Goji bessen zijn rijk aan voedingsstoffen die een anti-carcinogene werking hebben. Ze voorkomen mond-, maag- en darmkanker.

Samenvatting

Goji bessen zijn een soort Chinese kruiden die worden gebruikt voor hun medicinale eigenschappen en om Aziatische gerechten op smaak te brengen. Ze staan bekend om hun hoge gehalte aan antioxidanten en hebben talrijke gezondheidsvoordelen zoals het voorkomen van hartziekten, het laag houden van de bloedsuikerspiegel, het stimuleren van de immuniteit en het voorkomen van kanker. Ze kunnen worden toegevoegd aan sappen, sapcocktails, pap, smoothies, salades en desserts. Ze kunnen ook rauw worden gegeten.

This entry was posted in Main. Bookmark the permalink.